Špancirfest slavi okrugli rođendan!

13.07.2018.

Već dvadeset godina se, krajem kolovoza, povijesna gradska jezgra Varaždina pretvara u najveću pozornicu na otvorenom u Hrvatskoj. U deset dana Špancirfesta, ulice, trgovi, palače, parkovi, perivoji i dvorišta povijesnog Varaždina postaju pozornice, restorani, barovi, klubovi, učionice i trgovine na kojima se brojnim posjetiteljima svih deset dana nudi stotine različitih programa – koncerata, predstava, uličnih performera, kreativnih radionica uz bogatu gastronomsku i izlagačko-prodajnu ponudu.

Od 17. do 26. kolovoza u Varaždinu će biti održan 20. Špancirfest. Okrugla je to, jubilarna i slavljenička brojka koju će najveći, najpopularniji i najraznovrsniji hrvatski festival obilježiti u jednako velikom i raznolikom stilu.

Špancirfest je u dva desetljeća postojanja prošao dalek put te je od pretežito lokalnog događanja izrastao u važnu kulturno-turističku manifestaciju i svojevrsni sinonim za Varaždin. U proteklih dvadeset godina festival je rastao, mijenjao se, prilagođavao, osluškivao trendove, širio svoje vidike te je danas jedinstvena manifestacija, sljubljena s povijesnom jezgrom i duhom Varaždina, sadržajem toliko bogata da ju je gotovo nemoguće opisati već ju je najbolje iskusiti.
Za svoj dvadeseti rođendan Špancirfest će posjetiteljima pružiti ponajbolje od svega što su u protekla dva desetljeća zavoljeli, bilo da se radi o iznimnom koncertnom nizu, bogatom uličnom programu, razigranoj kreativi, zabavnim predstavama ili raznolikoj gastronomskoj ponudi.

Spancirfest - Koncerti
KONCERTNI PROGRAM
Najpopularniji dio Špancirfesta je njegov koncertni program – raznolik, razigran i zanimljiv kao i sam Špancirfest. Od tri glazbene pozornice, gotovo da je nemoguće odabrati koja je najljepša – glavna pozornica koja će biti smještena između zapadnog bedema i zidina Starog grada, intimna i romantična ispred prekrasne vile Bedeković ili zabavna smještena na varaždinskom Korzu. Zabave će biti i na Trgu Miljenka Stančića gdje će za glazbeni program biti zaduženi DJ-evi.
Glavna pozornica Špancirfesta bit će smještena podno zidina Starog grada, s unutarnje strane zapadnog bedema, a svi će koncerti na njoj biti – besplatni. Nastupit će: UB40, Soul II Soul, The Brand New Heavies, Parni valjak, Dubioza kolektiv, SARS, Urban&4, Zabranjeno pušenje, Mia Dimšić i Zdenka Kovačićek. Bit će tu mjesta i za varaždinsku glazbenu scenu kojoj će biti posvećen posebni programski dan, a glazbe će u hladu zidina biti cijeli dan s obzirom da će se, uz bogati koncertni program na perivoju oko Starog grada, odvijati cijeli niz programa uz raznoliku streetfood ponudu.
Slavljenički koncertni program kod vile Bedeković donosi posebno probrani niz izvođača koji su ostali u posebnom sjećanju publike Špancirfesta, svojevrsni “the best of”. Josipa Lisac, Amira Medunjanin, Vlatko Stefanovski i Zoran Predin vraćaju se u bajkovito okruženje te intimne i romantične pozornice, jedine za koju će se naplaćivati ulaznice. Uz izniman koncertni niz, vila Bedeković će, kao i uvijek, ugostiti i kazališne predstave, ove godine u organizaciji Kerekesh Teatra, i to tri njihove vlastite predstave – Ljubaf, Pokopaj me nježno i predstava Očeš nečeš, doktor, što će biti jubilarna, 50. izvedba, te tri gostujuće predstave – Muškarci.hr, Otpisane i Ćiro.

Spancirfest 2018. Ulicni zabavljaci
ULIČNI PROGRAM I KREATIVA
Špancirfest živi i diše na varaždinskim ulicama i trgovima, a ulični program je i dalje čvrsta spona današnjeg festivala sa svojim korijenima. Ulični performansi, ulični teatar, novi cirkus, kako god nazvali umjetnike i zabavljače koji neposredno, bez barijere pozornice uveseljavaju posjetitelje – na Špancirfest dolaze samo najbolji, a 20. izdanje donosi više od 100 različitih programa, koji će se događati stalno i svugdje.
I kreativni program Špancirfesta vezan je uz izravni kontakt umjetnika s publikom. Kreativnica u Uskoj, Umjetnička u Školskoj, Obrtnička u Draškovićevoj, Park kreative i brojne kreativne radionice iznimno su popularne, posjećene, ali i važne jer Špancirfest nastavlja s poticanjem razvoja kulturnih i kreativnih industrija te umjetnike dovodi u izravni kontakt s tržištem i publikom.

Spancirfest Gastronomija
GASTRO PONUDA
Gastronomska ponuda Špancirfesta iz godine u godinu postaje sve važniji dio festivalske ponude te je mnogim posjetiteljima jedan od važnijih razloga za dolazak odnosno povratak u Varaždin. U suradnji s varaždinskim partnerima i ugostiteljima, duboki hlad perivoja na Starom gradu ugostit će raznoliku street-food ponudu mirisa i okusa. U prekrasnom ambijentu atrija Starog grada smjestit će se i – Tajna vrata Starog grada, nova zona koja će svojim programom dodatno oplemeniti ukupnu ponuduu ovogodišnjeg Špancirfesta.
Vinski grad nezaobilazni dio Špancirfesta, posebno, ugodno i romantično mjesto s vrhunskim hrvatskim i regionalnim vinima ponovno će okupljati i povezivati ljude.

Spancirfest - djecji program
ZA NAJMLAĐE
U dvadeset godina postojanja festivala, izrasla je generacija koja ne poznaje svijet bez Špancirfesta. Današnji mladi ljudi uz Špancirfest su odrastali, a mnogim posjetiteljima su sjećanja na festivalsko veselje i zabavu neka od najdražih uspomena iz djetinjstva. Stoga je red da se u sljedećih dvadeset godina festivala krene s najraskošnijim dječjim programom do sada. Od Parka kreative, preko nezaobilaznog Vindilanda, radionica, uličnih dječjih izvedbi do novosti – zabavnog parka kojim će Špancirfest “zauzeti” novi prostor, vanjsku livadu ispred sjevernog bedema Starog grada.

Komentari

KREDIT

07.03.2021. 20:00

Pozdrav svima vama želim koristiti ovaj medij da vam kažem o ovom opipljivom svjedocenju. Zajam sam dobio 1. sijecnja 2021. preko gospode Vldimire Franke, dala mi je zajam od 65,000 eura i bio sam sretan. Ako vam je potreban zajam za vaše najbolje kamate, možete ga dobiti po kamatnoj stopi od 3%. Obratite se njezinoj tvrtki putem e-pošte: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com

FRANKA

26.02.2021. 05:51

Pozdrav svima vama želim koristiti ovaj medij da vam kažem o ovom opipljivom svjedocenju. Zajam sam dobio 1. sijecnja 2021. preko gospode Vldimire Franke, dala mi je zajam od 65,000 eura i bio sam sretan. Ako vam je potreban zajam za vaše najbolje kamate, možete ga dobiti po kamatnoj stopi od 3%. Obratite se njezinoj tvrtki putem e-pošte: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com

Sandra Pusica

03.07.2020. 18:10

Opipljivo svjedočenje Kako sam dobio zajam Pozdrav svim građanima Hrvatske i šire Moje ime je gospođica Sandra Pusica. Ovdje sam da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam od 150000 eura od pouzdanog zajmodavca zvanog gospođa Dora Wealth, dobio sam zajam od 2% kamate, ona daje i sve vrste kredita poput osobnih zajmova, dugoročnih zajmova, poslovnih zajam i kratkoročni zajam itd. Ako vas zanima zajam, možete se sigurno obratiti izravnom e-mailom na: dorabogatstvofinancijskoulaga@yahoo.com Hvala vam na vašem vremenu dok čitate.

linda

13.02.2020. 11:33

KAKO DOBIM MOJI KREDIT OD OVE VELIKE TVRTKE Pozdrav dragi moji ljudi, ja sam Linda McDonald, trenutno živim u Austinu Texasu u SAD-u. Trenutno sam udovica s troje djece i zaglavila sam u financijskoj situaciji u travnju 2018. godine i trebalo mi je refinanciranje i plaćanje računa. Pokušao sam tražiti kredite raznih privatnih i korporativnih tvrtki, ali nikad s uspjehom, a većina banaka mi je odbila kredit, ne puni plijen onim tamošnjim šalterima koji ih nazivaju zajmodavcem samo-novca, svi su prijevara, sve što žele je vaše novac i dobro ih ne čujete više od mene, učinili su mi ga dvaput prije nego što sam upoznao gospodina Davida Wilsona, najzanimljiviji dio toga je da mi je zajam prebačen unutar 74 sata, pa ću vam savjetovati da kontaktirate gospodina Davida ako zanima vas zajam i sigurni ste da ga možete vratiti na vrijeme, možete mu se obratiti e-poštom ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Nema kreditne provjere, nema cosignera sa samo 2% kamatne stope i boljim planovima otplate i Ako želite kontaktirati bilo koju firmu vezano za osiguranje zajma bez osiguranja, tada se danas obratite g. Davidu Wilsonu za vaš zajam Nude sve vrste zajma koje nude Kratkoročni zajam (5_10 godina) Dugoročni zajam (20_40) Zajam za medijski termin (10_20) Oni nude zajam poput Zajam za dom ............., Poslovni zajam ........ Dug kredita ....... Studentski zajam .........., Zajam za pokretanje posla Poslovni zajam ......., kredit tvrtke .............. itd E-pošta .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Kada je riječ o financijskoj krizi i zajmu, onda je financijski zajam David Wilson pravo mjesto, molim vas, recite mu da sam vam gospođa Linda McDonald usmjerio sreću ....

MARIE ALICE

22.12.2019. 12:08

Pozdrav svima vama pozdrav. Zovem se Marie Alice, želim iskoristiti ovu sjajnu zlatnu priliku da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam nedavno primio zajam od 60000 eura. Prije sam nešto tražio zajam i oni su me kasnije prevarili. Pokušao sam ponovno i upoznao sam ženu poput mene koja mi je bila spremna i voljna pomoći da dobijem kredit uz kamatnu stopu od 2%. Rečeno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlučio kontaktirati s njom i dala mi je priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam svoj dobar kredit dobio dobro zdravlje i s manje stresa. Ako ste zainteresirani za zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: (vladimirafinancialinvestment@gmail.com) (WhatsApp: +16014560144)

Broj komentara: 6

Prikazani od 6. do 2.

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*