Opći uvjeti internetske trgovine

Molimo cijenjene kupce da prije početka korištenja internetske trgovine na internetskoj stranici www.fantasiatravel.hr u vlasništvu tvrtke Fantasia Travel turistička agencija j.d.o.o., pročitaju Opće uvjete internetske trgovine. Ovi uvjeti prodaje definiraju postupak naručivanja, plaćanja i reklamacije turističkih aranžmana i usluga smještaja ponuđenih na internetskoj stranici.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nejasnoća, molimo Vas da nam se obratite na adresu e-pošte info@fantasiatravel.hr ili putem Kontakt obrasca.

1. KUPOVINA U INTERNETSKOJ TRGOVINI
Turistički aranžmani i usluge smještaja kupuju se putem elektronskog obrasca. Kupovina je moguća 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Kupac mora ispuniti obrazac s osnovnim podacima za naplatu željenog turističkog aranžmana i/ili usluge smještaja te će elektronskom poštom biti obaviješten o izvršenoj kupnji.

Posebno napominjemo da kupnju turističkih aranžmana i/ili usluga smještaja u ime i za račun maloljetnika ili poslovno osobe u potpunosti lišene poslovne sposobnosti, mogu zatražiti samo njegovi zakonski zastupnici, odnosno osobe djelomično lišene poslovne sposobne osobe mogu zatražiti kupnju turističkih aranžmana i/ili usluga smještaja samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

1.2. KUPOVINA TURISTIČKIH ARANŽMANA
Turističke aranžmane možete odabrati iz ponude, koja se sastoji od: (a) jednodnevnih izleta i (b) višednevnih aranžmana. Svaka kategorija nudi filtere za detaljniju pretragu, podijeljene po interesima, destinaciji, namjeni i sl.
Po odabiru turističkog aražmana, možete kliknuti na njegove detalje i saznati više informacija u (1) programu putovanja, (2) cjeniku i (3) uvjetima putnog osiguranja (za višednevne aranžmane) i (4) ostalim odredbama.

Prije kupnje turističkih aranžmana, molimo Vas da se upoznate s Općim uvjetima putovanja turističke agencije Fantasia Travel. Kupnjom turističkog aranžmana preko web shopa na stranici www.fantasiatravel.hr, pristajete na Opće uvijete putovanja agencije Fantasia Travel, koji počinju vrijediti od trenutka potvrde narudžbe (izvršene kupnje). Od istog trenutka, za kupljeni aranžman, primjenjuju se i sve obveze te međusobni odnosi Agencije i Putnika, navedeni u programu putovanja, koji je objavljen na web stranicama www.fantasiatravel.hr.

Ukoliko se odlučite za kupnju turističkog aranžmana, odaberite željeni datum polaska i broj osoba. Ukoliko želite odamh dovršiti kupnju, kliknite na "Kupi", a ako želite pogledati druge aranžmane i kupnju obaviti naknadno, kliknite na "Dodaj u košaricu". U košarici možete promijeniti svoju narudžbu, kao i odustati od kupnje. U svakom trenutku vaša Vam je košarica vidljiva i dostupna te možete nastaviti pregledavati našu ponudu. Po završetku kupovine, vratite se na košaricu i odaberite Kupi. Obavijest o uspješno izvršenoj kupnji stići će na vašu adresu e-pošte kroz nekoliko minuta. Ako u roku od deset minuta ne primite obavijest o kupnji, molimo vas da provjerite pretinac 'Neželjena pošta' (eng. 'spam', 'junk' ili sl. – ovisno o poslužitelju). Ako se potvrda o kupnji ne nalazi u tom pretincu, molimo vas da kontaktirate agenciju na info@fantasiatravel.hr ili telefonski na 051 718 432.

U najkraćem mogućem roku, agencija Fantasia Travel potvrdit će vašu kupnju te vam dostaviti voucher (e-kartu) za kupljeni aranžman; Ugovor o putovanju (za višednevne aranžmane) te Opcije putnog osiguranja (za višednevne aranžmane).
Fantasia Travel turistička agencija j.d.o.o. obvezuje se da će najkasnije 5 dana prije polaska obavijestiti kupce o realizaciji turističkog aranžmana. Ukoliko turistički aranžman, iz bilo kojeg razloga, nije moguće relizirati Fantasia Travel j.d.o.o. obvezuje se da će kupcu isplatiti uplaćeni iznos u cijelost, na račun uplatitelja.
Ukoliko kupac odustane od turističkog aranžmana, primjenjuju se odredbe iz Općih uvjeta putovanja turističke agencije Fantasia Travel j.d.o.o.

1.3. KUPOVINA USLUGE SMJEŠTAJA

Usluge smještaja možete odabrati u rubrici Smještaj na web stranici, temeljeno na regiji za koju ste zainteresirani. Po odabiru regije, izbor je moguće smanjiti na temelju destinacije, vrste smještaja i sl.
Po odabiru smještajne jedinice, možete kliknuti na njegove detalje i saznati više informacija te ga bolje pogledati.

Prije kupnje usluge smještaja, molimo Vas da se upoznate s Pravilima o smještaju.

Ukoliko se odlučite za kupnju usluge smještaja, kliknite na "Pošalji upit". Nakon što popunite obrazac i pošaljete upit za odabranu smještajnu jedinicu, u najkraćem mogućem roku provjerit ćemo s vlasnikom smještajne jedinice dostupnost, prema kriterijima koje ste naveli u obrascu (datum i broj osoba) te ćemo Vas putem putem e-pošte obavijestiti o dostupnosti. U poruci koju ćete primiti e-poštom dobit ćete i link preko kojeg možete dovršiti kupnju usluge smještaja za odabrani datum i broj osoba. Nakon kupovine usluge smještaja, putem e-pošte primit ćete obavijest o izvršenoj kupnji, kao i detaljne upute i informacije o smještaju te voucher koji ste dužni predočiti pri dolasku u smještajnu jedinicu.

Fantasia Travel turistička agencija j.d.o.o. obvezuje se da će kupcu isporučiti uslugu smještaja u smještajnoj jedinici, sukladno odabranom datumu dolaska i odlaska te broja osoba. Otkazivanje smještaja vrši se sukladno Pravilima o smještaju.


2. CIJENE I NAČINI PLAĆANJA

2.1. CIJENE
a) Cijene turističkih aranžmana u internetskoj trgovini www.fantasiatravel.hr izražene su u hrvatskim kunama (HRK). Fantasia Travel obvezuje se da nakon objave aranžmana neće mijenjati cijene, niti tražiti naknadne doplate, osim u slučaju promjene kalkulativnih elemenata. U informacijama o turističkom aranžmanu, u rubrikama „Program putovanja“ i "Cjenik", navedene su cijene i stavke koje su uključene u cijenu.
Cijene uključuju porez na dodatnu vrijednost (PDV).

b) Cijene usluge smještaja u internetskoj trgovini www.fantasiatravel.hr izražene su u hrvatskim kunama (HRK) i eurima (EUR). Cijene su podložne promjenama na zahtjev pružatelja usluga u smještajnoj jedinici, no Fantasia Travel j.d.o.o. se obvezuje da nakon kupnje usluge smještaja neće tražiti naknadne doplate. U informacijama o turističkom aranžmanu, u rubrici "Cjenik", navedene su cijene i stavke koje su uključene u cijenu.
Cijene uključuju porez na dodatnu vrijednost (PDV).

2.2. NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje u internetskoj trgovini moguće je:
1. Općom uplatnicom ili internet bankarstvom (virmanom)
2. PayPal računom
3. Jednokratno plaćanje karticama American Express, Diners, Visa, Visa Electron, VPay, Maestro, MasterCard, Discover, Dina Card
4. Obročno plaćanje (plaćanje na rate) karticama American Express (2-6 rata); Diners (2-12 rata); karticama Zagrebačke banke - MasterCard standard, MasterCard gold, MasterCard go!, MasterCard platinum, Visa Business i Visa Avenue Mall (2-12 rata na minimalni iznos od 500 kn); karticama PBZ-a - VISA Inspire i Maestro (2-6 rata)

2.2.1. PLAĆANJE OPĆOM UPLATNICOM ILI INTERNET BANKARSTVOM (VIRMANSKO PLAĆANJE)
Kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju adresu e-pošte dobit ćete obavijest sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj bankovnog računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili bilo kojim drugim načinom na koji inače plaćate svoje račune - putem banke, pošte, Fine ili sl.
Na temelju vaše narudžbe izvršena je predrezervacija za odabrani turistički aranžman. Predrezervaciju možete potvrditi uplatom cijelog iznosa narudžbe ili pologa. Visina pologa ovisi o samom aranžmanu i istaknuta je u programu putovanja.
Uobičajeno vrijeme za potvrdu transakcija između banaka je maksimalno 48 sati. Fantasia Travel će čuvati Vašu predrezervaciju 3 radna dana. Rezervacija se može i produžiti na Vaš zahtjev, ukoliko nas kontaktirate na 099 306 4453 ili na info@fantasiatravel.hr. Nakon što je uplata evidentirana na računu, na vašu adresu e-pošte stići će voucher (e-karta) koju ste dužni predočiti pri polasku (turistički aranžmani) ili dolasku (usluge smještaja).

Ukoliko uplaćujete za drugu osobu ili netko za Vas uplaćuje sa svog računa, molimo Vas da nam na e-mail info@fantasiatravel.hr dostavite ime uplatitelja i ime osobe koja će putovati (putnika). Ukoliko uplaćujete za više osoba, na vaš e-mail će doći voucher (e-karta) na kojoj će biti naznačen broj putnika. Ukoliko nam budu trebala imena ostalih putnika (npr. kod putovanja u inozemstvo, putovanja s noćenjima i sl.), kontaktirat ćemo Vas preko e-maila.

2.2.2. PLAĆANJE PREKO PAYPAL RAČUNA
Ukoliko posjedujete PayPal račun, povezan s ovjerenom i važećom kreditnom ili debitnom karticom, dovoljno je ulogirati se uz pomoć adrese e-pošte i lozinke.
Plaćanje se odvija preko sigurnosno zaštićene PayPal stranice, što znači da podatci koje koristite prilikom plaćanja nisu dostupni tvrtci Fantasia Travel j.d.o.o., već isključivo PayPal-u. Prilikom potvrde plaćanja PayPal-om, bit ćete automatski preusmjereni na stranicu PayPal sustava.
Nakon što je uplata evidentirana, na vašu adresu e-pošte stići će e-karta koju ste dužni predočiti pri polasku (turistički aranžmani) ili dolasku (usluge smještaja).

2.2.3. JEDNOKRATNO PLAĆANJE KARTICAMA
Jednokratno plaćanje karticama odvija se preko sustava za naplatu Agent Cash, koji koristi sigurnosnu vezu, zaštićenu SSL (eng. Secure Sockets Layer) certifikatom. Prilikom odabira ovog načina plaćanja otvorit će se novi prozor za unos podataka o platitelju i kartici kojom se vrši plaćanje. Podaci koje unosite sigurnosno su zaštićeni te osim imena i prezimena platitelja, nisu vidljivi agenciji Fantasia Travel.
Iznimno, jednokratno plaćanje karticom American Express vrši se preko sustava za naplatu WsPay, koji je zaštićen najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava WSpay™ sustav za on-line autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te PCI DSS standarda. Prilikom odabira ovog načina plaćanja bit ćete preusmjereni na stranicu za unos podataka o platitelju i kartici kojom se vrši plaćanje. Podaci koje unosite sigurnosno su zaštićeni te osim imena i prezimena platitelja, nisu vidljivi agenciji Fantasia Travel.

2.2.4. OBROČNO PLAĆANJE KARTICAMA (PLAĆANJE NA RATE)
Obročno plaćanje karticama vrši se preko WsPay sigurnosnog sustava. Kod odabira ovog načina plaćanja, bit ćete preusmjereni na sigurnosno zaštićenu stranicu, na kojoj je potrebno unijeti tražene osobne podatke i podatke o kartici. Nakon unosa broja kartice, ako je podržano plaćanje na rate, potrebno je odabrati željeni broj rata.
Vaši podaci niti u jednom trenutku nisu dostupni tvrtci Fantasia Travel j.d.o.o. Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava WSpay™ sustav za on-line autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSpay™ za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.
Obročno plaćanje moguće je karticama:
• American Express (2-6 rata);
• Diners (2-12 rata);
• karticama Zagrebačke banke - MasterCard standard, MasterCard gold, MasterCard go!, MasterCard platinum, Visa Business i Visa Avenue Mall (2-12 rata na minimalni iznos od 500 kn);
• karticama PBZ-a - VISA Inspire i Maestro (2-6 rata)

Nakon što je proces plaćanja završen, na vašu adresu e-pošte stići će potvrda o plaćanju, a u najkraćem mogućem roku i potvrda agencije da je uplata uspješno evidentirana te e-karta, koju ste dužni predočiti pri polasku (turistički aranžmani) ili dolasku u smještajnu jedinicu (usluge smještaja).


3. REKLAMACIJE I POVRAT NOVČANIH SREDSTAVA

3.1. OTKAZ PUTOVANJA OD STRANE AGENCIJE
Fantasia Travel j.d.o.o. obvezuje se da će, u slučaju otkazivanja aranžmana od strane agencije Fantasia Travel, isplatiti cijeli iznos na račun s kojeg je uplata zaprimljena u roku od 14 radnih dana od dana otkazivanja aranžmana, odnosno od dana kada je putnik obaviješten da aranžman nije moguće realizirati.

3.2. OTKAZ PUTOVANJA OD STRANE PUTNIKA

3.2.1. JEDNODNEVNI IZLETI
U slučaju otkaza putovanja od strane putnika:
• do 10 dana prije polaska, putnik ima pravo na povrat uplaćenog iznosa u potpunosti (100%).
• od 10 do 7 dana prije polaska, putnik ima pravo na povrat 70% iznosa aranžamana
• od 7 do 3 dana prije polaska, putnik ima pravo na povrat 40% iznosa aranžmana
• od 3 dana prije polaska do polaska, odnosno u slučaju ne dolaska na polazak, putnik ne ostvaruje pravo na povrat uplaćenih sredstava.

3.2.2. VIŠEDNEVNI ARANŽMANI
Ukoliko putnik odustane od putovanja, Fantasia Travel j.d.o.o. uplatit će novčana sredstva na račun s kojeg je uplata zaprimljena, a sukladno Općim uvijetima putovanja Fantasia Travel turističke agencije:
• do 30 dana prije polaska, putnik ima pravo na povrat 90% cijene aranžmana
• 29 do 22 dana prije polaska, putnik ima pravo na povrat 75 % cijene aranžmana
• 21 do 15 dana prije polaska, putnik ima pravo na povrat 60 % cijene aranžmana
• 14 do 8 dana prije polaska, putnik ima pravo na povrat 20 % cijene aranžmana
• 7 do 0 dana prije polaska, putnik ne ostvaruje pravo na povrat uplaćenih sredstava.
• U slučaju nedolaska na polazak ili nakon polaska, putnik ne ostvaruje pravo na povrat uplaćenih sredstava.

4. ZAŠTITA PRIVATNOSTI I TAJNOST PODATAKA
Fantasia Travel j.d.o.o. poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja web stranice. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, Fantasia Travel j.d.o.o. se obvezuje prikupljati osobne podatke korisnika svojih usluga samo uz dozvolu i u svrhu s kojom je korisnik usluga prethodno upoznat. U procesu realizacije tražene usluge i za davanje obavijesti i informacija vezanih uz Vaš turistički aranžman ili uslugu smještaja, koristit ćemo samo one informacije koje nam svojevoljno date. Obvezujemo se da nećemo prodati, iznijeti ili dati ove informacije trećoj strani na način koji nije naveden u ovoj izjavi.
Vaše osobne podatke tj. podatke o kupcu (poput imena, adrese, kontakt telefona i dr.) i podatke o ostalim korisnicima usluge (poput imena i datuma rođenja djece) tražimo jedino pri kupnji turističkog aranžmana ili usluge smještaja, kako bismo uplatu mogli evidentirati na Vaše ime, te Vam poslati sve potrebne podatke o aranžmanu, usluzi ili smještaju. Vaši osobni podaci biti će proslijeđeni trećoj osobi isključivo onda kada je to neophodno za realizaciju turističkog aranžmana ili usluge smještaja i to samo pružatelju usluga u smještajnoj jedinici ili pružatelju turističkog aranžmana, ako to nije Fantasia Travel j.d.o.o..
Ukoliko za realizaciju turističkog aranžmana ili usluge smještaja nije neophodno dostaviti podatke o kupcima, oni neće biti dostupni trećim osobama, osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.
Kupnjom truističkog aranžmana ili usluge smještaja slažete se da dobrovoljno stavljate svoje podatke na raspolaganje agenciji Fantasia Travel j.d.o.o. te dozvoljavate da ih ista koristi u cilju zaštite vaših osobnih interesa u svim poslovima koje ugovarate s Fantasia Travel j.d.o.o.

Ovim putem Vas ujedno molimo da nas, na adresu e-pošte info@fantasiatravel.hr ili na broj 099 306 4453, obavijestite ako dođe do promjene u Vašim osobnim podacima ili ako ste pogriješili pri unosu istih.

5. PRIHVAĆANJE OPĆIH UVJETA INTERNETSKE TRGOVINE
Korištenjem usluge putem stranice prihvaćate Opće uvjete internetske trgovine. Ako se ne slažete s navedenim, molimo Vas da ne koristite internetsku trgovinu www.fantasiatravel.hr

Na sva pitanja koja nisu posebno uređena Općim uvjetima internetske trgovine primjenjuju se Opći uvjeti korištenja internetske stranice, Opći uvjeti putovanja turističke agencije Fantasia Travel j.d.o.o. i Pravila o smještaju turističke agencije Fantasia Travel j.d.o.o.

6. PROMJENE OPĆIH UVJETA INTERNETSKE TRGOVINE
Fantasia Travel turistička agencija j.d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili dopuniti Opće uvjete internetske trgovine. Promjene stupaju na snagu danom objave na internetskoj stranici. Nastavak korištenja Usluge smatrat će se pristankom na izmijenjene ili dopunjene Opće uvjete internetske trgovine.
Fantasia Travel savjetuje periodično provjeravanje Općih uvjeta internetske trgovine radi upoznavanja s eventualnim promjenama.

Rijeka, 6. veljače 2017.

Fantasia Travel savjetuje periodično provjeravanje Općih uvjeta internetske trgovine radi upoznavanja s eventualnim promjenama.