Božić u Bojani

30.12.2014.

Selo Bojana udaljeno je tri kilometra od Grabovnice, odnosno poznatog imanja obitelji Salaj te oko pet kilometara od grada Čazme. U Bojani s obitelji živi akademski slikar Franjo Matešin, koji ovdje stvara predivnu priču prožetu tradicijom, starim običajima i umjetnošću.
 
Prije dvanaest godina Franjo Matešin, u rodnom selu Bojani, otvorio je vlastiti atelier i galeriju. Ponukan željom da oživi mjestašce te da u njega unese dašak kulture, kao i da svojoj djeci omogući kreativno i zanimljivo djetinjstvo, Franjo je osmislio mjesto na kojem će oživjeti tradiciju, ali i veličati umjetnost u svim njezinim oblicima. 2008. godine galerija je dobila svoj stalni postav, a iste je godine u parku do galerije otvoren amfiteatar, koji je Matešin sam projektirao.
 
 
U sklopu galerije i amfiteatra postavljaju se likovne izložbe drugih autora, priređuju koncerti i predstave, prikazuju filmovi, održavaju razne promocije, sastanci te razna druga kulturna i društvena događanja. Imanje Matešinovih postalo je s vremenom kulturna oaza Moslavačkog kraja.
 
 
 
Jedno od središnjih godišnjih događanja svakako je Božić u Bojani, koji se ovdje održava od 2007. godine. Božić u Bojani nastao je s željom da se prikaže tradicionalni način slavlja Božića u Moslavačkom kraju. Samo par kilometara od imanja obitelji Salaj, osvijetljenog s 1.500.000 lampica, u Bojani ćete pronaći sasvim drugačiju priču osvijetljenu samo svjetlošću oko 1000 lampiona raspoređenih u prekrasnom parku. Put kroz park odvest će vas do amfiteatra u čijem središtu se nalazi oganj uz koji se možete zagrijati, ali i zapjevati u predivnom ambijentu izvrsne akustičnosti.
  
  
 Uz amfiteatar nalazi se tradicijska soba, uređena kako bi u potpunosti prikazala život u stara vremena.
  
 
Na povratku prema galeriji svakako prođite pored jaslica, koje su izradila djeca Lidije i Franje Matešina te njihovi prijatelji iz sela.
 
   
Na kraju s obitelji Matašin možete, uz kamin, popiti topli čaj te kupiti domaće proizvode koje obitelj sama uzgaja na prirodan i ekološki način. Nikako nemojte zaboraviti pogledati postav galerije, koji je, iako se o ukusima ne raspravlja, izvanredan.
 
Ova topla obiteljska priča skromna je i nesvakidašnja, no upravo zbog toga je posebna i vrijedna divljenja. Ukoliko ste na putu za imanje Salajevih, nikako nemojte propustiti priliku da ju doživite i da napustite Moslavinu ispunjeni radošću i mirom koje ovo mjesto pruža.

Više informacija o Božiću u Bojani, Galeriji Matešin i programu na imanju Matešin potražite na: www.matesin.com

Komentari

Sandra Pusica

03.07.2020. 18:17

Opipljivo svjedočenje Kako sam dobio zajam Pozdrav svim građanima Hrvatske i šire Moje ime je gospođica Sandra Pusica. Ovdje sam da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam od 150000 eura od pouzdanog zajmodavca zvanog gospođa Dora Wealth, dobio sam zajam od 2% kamate, ona daje i sve vrste kredita poput osobnih zajmova, dugoročnih zajmova, poslovnih zajam i kratkoročni zajam itd. Ako vas zanima zajam, možete se sigurno obratiti izravnom e-mailom na: dorabogatstvofinancijskoulaga@yahoo.com Hvala vam na vašem vremenu dok čitate.

Sandra Pusica

03.07.2020. 18:15

Opipljivo svjedočenje Kako sam dobio zajam Pozdrav svim građanima Hrvatske i šire Moje ime je gospođica Sandra Pusica. Ovdje sam da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam od 150000 eura od pouzdanog zajmodavca zvanog gospođa Dora Wealth, dobio sam zajam od 2% kamate, ona daje i sve vrste kredita poput osobnih zajmova, dugoročnih zajmova, poslovnih zajam i kratkoročni zajam itd. Ako vas zanima zajam, možete se sigurno obratiti izravnom e-mailom na: dorabogatstvofinancijskoulaga@yahoo.com Hvala vam na vašem vremenu dok čitate.

linda

13.02.2020. 11:38

KAKO DOBIM MOJI KREDIT OD OVE VELIKE TVRTKE Pozdrav dragi moji ljudi, ja sam Linda McDonald, trenutno živim u Austinu Texasu u SAD-u. Trenutno sam udovica s troje djece i zaglavila sam u financijskoj situaciji u travnju 2018. godine i trebalo mi je refinanciranje i plaćanje računa. Pokušao sam tražiti kredite raznih privatnih i korporativnih tvrtki, ali nikad s uspjehom, a većina banaka mi je odbila kredit, ne puni plijen onim tamošnjim šalterima koji ih nazivaju zajmodavcem samo-novca, svi su prijevara, sve što žele je vaše novac i dobro ih ne čujete više od mene, učinili su mi ga dvaput prije nego što sam upoznao gospodina Davida Wilsona, najzanimljiviji dio toga je da mi je zajam prebačen unutar 74 sata, pa ću vam savjetovati da kontaktirate gospodina Davida ako zanima vas zajam i sigurni ste da ga možete vratiti na vrijeme, možete mu se obratiti e-poštom ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Nema kreditne provjere, nema cosignera sa samo 2% kamatne stope i boljim planovima otplate i Ako želite kontaktirati bilo koju firmu vezano za osiguranje zajma bez osiguranja, tada se danas obratite g. Davidu Wilsonu za vaš zajam Nude sve vrste zajma koje nude Kratkoročni zajam (5_10 godina) Dugoročni zajam (20_40) Zajam za medijski termin (10_20) Oni nude zajam poput Zajam za dom ............., Poslovni zajam ........ Dug kredita ....... Studentski zajam .........., Zajam za pokretanje posla Poslovni zajam ......., kredit tvrtke .............. itd E-pošta .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Kada je riječ o financijskoj krizi i zajmu, onda je financijski zajam David Wilson pravo mjesto, molim vas, recite mu da sam vam gospođa Linda McDonald usmjerio sreću ....

MARIE ALICE

22.12.2019. 12:23

Pozdrav svima vama pozdrav. Zovem se Marie Alice, želim iskoristiti ovu sjajnu zlatnu priliku da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam nedavno primio zajam od 60000 eura. Prije sam nešto tražio zajam i oni su me kasnije prevarili. Pokušao sam ponovno i upoznao sam ženu poput mene koja mi je bila spremna i voljna pomoći da dobijem kredit uz kamatnu stopu od 2%. Rečeno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlučio kontaktirati s njom i dala mi je priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam svoj dobar kredit dobio dobro zdravlje i s manje stresa. Ako ste zainteresirani za zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: (vladimirafinancialinvestment@gmail.com) (WhatsApp: +16014560144)

Broj komentara: 4

Prikazani od 4. do 1.

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*