Minimundus - mali svijet na jezeru Wörthersee

13.03.2017.

Minimundus je park minijatura, koji kroz 176 arhitektonskih modela, posjetiteljima pruža pogled na najznačajnije svjetske građevine u smanjenom obliku. Park je otvoren 1958. godine te je kroz vrijeme postao jedan od najpoznatijih i najposjećenijih parkova minijatura u Europi. Park se prostire na više od 26.000 m2, a među skulpturama koje možete vidjeti su i najpoznatije građevine svijeta, poput Eiffelovog tornja u Parizu, Kipa slobode u New Yorku, bazilike Sv. Petra u Rimu...

„Jednog dana proputovat ću cijeli svijet...“, misao je koja se barem jednom zavrtjela u glavi svima nama koji volimo putovati ili nas, u najmanju ruku, zanimaju nove stvari, volimo istraživati, upoznavati nove ljude, gubiti se po nepoznatim gradovima i upoznavati druge kulture, njihovu umjetnost, povijest i način života...
„Jednog dana proputovat ću svijet“ možda zvuči kao pusta želja i teško izvediva misija, no ni u kojem slučaju nije neostvariva, a pogotovo kad razmislimo o tome da se na samo par sati vožnje, u blizini austrijsko-slovenske granice nalazi mjesto na kojem svoj san možemo, barem deklarativno, ispuniti u jednom danu. Naravno, radi se o Minimundusu, „svijetu u malom“, zabavnom parku smještenom na obalama Vrbskog jezera tj. Wörtherseea, u blizini simpatičnog Klagenfurta.
 
Minimundus-1
 
Minimundus je park minijatura, koji kroz 176 arhitektonskih modela, posjetiteljima pruža pogled na najznačajnije svjetske građevine u smanjenom obliku. Park je otvoren 1958. godine te je kroz vrijeme postao jedan od najpoznatijih i najposjećenijih parkova minijatura u Europi.
 
Minimundus-3
 
Park se pruža na više od 26.000 m2, a među skulpturama koje možete vidjeti su i najpoznatije građevine svijeta, poput Eiffelovog tornja u Parizu, Kipa slobode u New Yorku, bazilike Sv. Petra u Rimu, Operna kuća u Sydneyu, katedrala Sv. Stjepana u Beču, Bijela kuća u Washingtonu, indijski Taj Mahal, Kineski zid, londonski Tower itd. Park je koncipiran u dva dijela: na vanjskom dijelu nalazi se 156 postaja, a dodatnih 20 u novom zatvorenom prostoru.
 
Minimundus-2   
Poseban je užitak u lijepe proljetne dane 'putovati' Minimundusom, kada park blista u svom proljetnom ruhu, prepun zelenila i šarenog cvijeća. U zatvorenom prostoru nije ništa manje zanimljivo – u maštovito i interaktivno uređenom prostoru očekuje vas putovanje prepuno zanimljivih informacija o izloženim modelima te zabavni efekti u kojima će djeca posebno uživati. Cijeli park je iznimno smisleno koncipiran – neke ćete građevine gledati iz ptičje perspektive, neke iz žablje; putovat ćete jedrenjakom, parnom lokomotivom, pa i space shuttleom... U Minimundusu ćete, barem prividno, tijekom posjeta imati doslovno 'cijeli svijet na dlanu'.
 
Minimundus-4
 
 
Više informacija o izletu možete pronaći na našoj stranici: Jednodnevni izlet: Klagenfurt i Minimundus (iz Rijeke)
 
OVDJE pogledajte i galeriju fotografija s jednog od naših brojnih izleta u Minimundus. 

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*