Advent u Beču 2019 - Vodič kroz božićne sajmove

17.10.2018.

Od sredine studenog do Božića, najljepši trgovi Beča pretvaraju se u čarobne božićne sajmove. Miris božićnih kolača i kuhanog vina širi se gradom, obasjanim šarenim svjetlima tisuća lampica. Ulicama odzvanjaju smijeh, žamor, glazba, zvončići i topot konja koji vuku prekrasne kočije i stvaraju dojam nekih drugih vremena.Na bečkim adventskim sajmovima svatko će pronaći nešto za sebe, a njihova bogata ponuda i inovativnost razglog zašto se mnogi svake godine vraćaju i vraćaju i vraćaju u - Beč!

Donosimo vam popis bečkih adventskih sajmova uz kratki opis onoga što na njima možete vidjeti i doživjeti.

BEČKI BOŽIĆNI SVIJET (trg i park ispred Gradske Vijećnice – Rathausplatz)
 
Advent u Becu - Gradska vijecnica
 
I ove godine glavni i najveći bečki božićni sajam donosi brojne novosti: visoki nasvođeni prolaz obasjan svijećama uvodi posjetitelje na trg ispred Gradske vijećnice. Na više od 150 štandova nude se božićni pokloni, ukrasi za božićna drvca, rukotvorine, kuharske slastice, slatkiši i topli napitci. Novo osvjetljenje bit će postavljeno na stabla u parku ispred Vijećnice, a po prvi puta, posjetitelji će moći klizati na dva velika klizališta postavljena u parku. Tu su i čudesne skulpture s temom božićnih priča za djecu. U restoranu Gradske vijećnice, za djecu će biti organizirane radionice izrade kolača, rukotvorina te pisanja pisama Djedu Božićnjaku.

BOŽIĆNO SELO NA TRGU MARIJE TEREZIJE (Maria-Theresien-Platz)
 
Advent u Becu - Maria-Theresien-Platz
 
Nedaleko od glavnog sajma, ispred Gradske vijećnice, smjestilo se Božićno selo na Trgu Marije Terezije (Maria-Theresien-Platz). Na preko 70 štandova nudit će se tradicionalne rukotvorine i originalni pokloni. Zborovi i glazbeni sastavi pjesmom će uljepšati atmosferu adventa.

BOŽIĆNO SELO ISPRED PALAČE BELVEDERE (Prinz-Eugen-Strasse)
 
Advent u Becu - Belvedere
 
Božićni sajam ispred palače Belvedere, nudi impresivnu baroknu pozadinu. Prekrasni vrtovi idealno su mjesto za spokojan i miran božićni sajam, koji nudi elegantne rukotvorine i kulinarske delicije.

BOŽIĆNO SELO NA KAMPUSU ALTES AKH (Alserstrasse/Spitalgasse)
 
Advent u Becu - kampus Altes Akh
 
Tu je i romantično Božićno selo na studentskom kampusu (Altes AKH) koje postaje mjesto susreta mlađe generacije, prvenstveno studenata. Dječji vlakić i starinski vrtuljak, učinit će ovaj sajam također poželjnim obiteljskim mjestom.

STARI BEČKI BOŽIĆNI SAJAM (Freyung)
 
Advent u Becu - Altwiener Markt
 
Stari bečki božićni sajam na Freyungu, posvećen je tradiciji. Prvi božićni sajam održan je na istom mjestu 1772. godine, a danas je ovo mjesto na kojem možete kupiti staklene i keramičke ukrase te tradicionalne jaslice. Svečana adventska glazba odzvanja trgom od 16 sati. Vrhunske rukotvorine možete kupiti i nekoliko koraka dalje, na adventskom sajmu Am Hof.

KULTURNI BOŽIĆNI SAJAM ISPRED PALAČE SCHÖNBRUNN
 
Advent u Becu - Shoenbrunn
 
Sajam ispred dvorca Schönbrunn nudi romantiku ispred imperijalne kulise, čime se stvara neponovljiva atmosfera adventa. Ovdje također imate prilike kupiti tradicionalne rukotvorine, ručno rađene božićne ukrase, a niti na ovom mjestu neće izostati božićni koncerti i bogat program namjenjen djeci.

UMJETNIČKI ADVENT NA KARLOVOM TRGU (Karlsplatz)
 
Advent u Becu - Karlsplatz
 
Umjetnički advent očekuje vas na Karlovom trgu (Karlsplatz). Uz program za najmlađe, ovdje ćete pronaći umjetničke instalacije, radionice i zanimljive ukrase, dok će atmosferu podgrijavati live nastupi različitih bendova.

BOŽIĆNI SAJAM NA SPITTELBERGU (Spittelberggasse, Schrankgasse, Gutenberggasse)
 
Advent u Becu - Spittelberg
 
Štandovi s proizvodima brojnih umjetnika dočekat će vas i u uličicama božićnog sajma na Spittelbergu, koji nudi i pregršt originalnih kulinarskih poklona. Na ovom mjestu pronaći ćete i božićnu poštu iz koje možete poslati pismo ili razglednicu s orginalnom Spittelberg markicom.

ZIMSKI SAJAM U PRATERU (Reisenradplatz)
 
Advent u Becu - Prater
 
Ako tražite zabavu, Zimski sajam na Reisenradplatzu u Prateru je mjesto koje morate posjetiti. Zabavne vožnje za djecu te bogati glazbeni program čine atmosferu adventa pod 'velikim kotačem' neodoljivim.

BOŽIĆNI SAJAM ISPRED KATEDRALE SV. STJEPANA (Stephansplatz)
 
Advent u Becu - Stephansplatz
 
Božićni sajam na Stephansplatzu fokusira se na tradiciju. Ovdje možete kupiti visoko kvalitetne proizvode iz cijele Austrije.
 
Kako bi se lakše orijentirali na ulicama Beča te vam olakšali pronalazak adventskih sajmova, koji se odvijaju na različitim lokacijama u gradu, kreirali smo mapu koja će vam, nadamo se, u tome pomoći.
[Kliknite na sliku za uvećani prikaz]
 
Advent u Becu - Lokacije bozicnih sajmova

 
Turistička agencija Fantasia Travel i ove godine Vam nudi nezaboravni doživljaj Adventa u Beču i to u jednodnevnim i dvodnevnim aranžmanima. Ako ste upravo Beč odabrali kao destinaciju koju ćete posjetiti za Advent 2019., bacite oko na našu ponudu:
Advent u Beču (2 dana): 7. - 8. 12., 14. - 15. 12. i 21. - 22. 12. 2019. - Polazak iz Rijeke: http://www.fantasiatravel.hr/advent-u-becu-2-dana-iz-rijeke.aspx
Advent u Beču (1 dan): 21. 12. 2019. - Polazak iz Rijeke: http://www.fantasiatravel.hr/jednodnevni-advent-u-becu-iz-rijeke.aspx

Komentari

Frantisek

11.12.2020. 09:25

Pozdrav svima, ovo je Svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam, prevario me toliki broj tvrtki koji su tvrdili da su pravi zajmodavci, ali sav moj trud bio je uzaludan, izgubio sam preko 4200 eura zbog lažnih zajmodavaca koji tvrde biti ono što nisu. Dok me moj prijatelj nije upoznao s pravim zajmodavcem kojem sam se obratio i dok nisam uspješno dobio zajam od njih u roku od samo 48 sati, savjetovat ću svima koji traže zajam da ih kontaktiraju bez ikakvog straha putem e-pošte: mobilfunding1999@gmail.com i dobijte zajam Asap.

Tamara

10.12.2020. 07:32

Bilo je nevjerojatno da sam dobio kredit od 50.000 €. Drago mi je što sam dobio zajam od zajmodavca koji mi je pomogao s mojim zajmom. Pokušao sam s drugom uslugom, ali nikada nisam mogao dobiti zajam od tih usluga. Neki od njih tražit će od mene da ispunim mnoge dokumente i to na kraju neće završiti dobro. Ali sretna sam nakon susreta s gospođom Elenom Nino. Uspio sam dobiti zajam od 50.000 €. Sada moj posao ide dobro i želim svima danas reći jer su brzi, 100% pouzdani i pouzdani. Sada vraćam zajam koji sam dobio od tvrtke Aiden Tyler Finance Home. Možete im se obratiti i ne gubite vrijeme. e-mail elenanino0007@gmail.com

dorabogatstvofinancijskoulaga@yahoo.com

31.10.2020. 01:33

Pozdrav, kako ste sa svima? ovo je opipljivo svjedočanstvo koje mi se dogodilo i želim ga podijeliti jer znam da će to uštedjeti puno tabana u potrazi za zajmom da bih riješio moj financijski problem. Molim vas, voljet ću da slušate ovo sjajno svjedočanstvo. Nadam se da znate da je Božić blizu i da je pravi božićni zajam ponovo počeo u ovoj bilješci 2020. godine, možete dobiti bilo koji zajam po kamatnoj stopi od 2%. Dobio sam zajam u iznosu od 65,000 € preko gospođe Dore Martin Wealth Loan Company u roku od 5 radnih dana i ako biste mogli biti zainteresirani, primijetio sam da su se stvari promijenile od ove pandemije, ali ako skupite hrabrosti da kontaktirate ovog legitimnog zajmodavca, obećavam da ćete Uzmite zajam brzo i sigurno baš kao i ja. Adresa za kontakt: dorabogatstvofinancijskoulaga@yahoo.com WhatsApp (+16014560144)

Sandra Pusica

03.07.2020. 18:09

Opipljivo svjedočenje Kako sam dobio zajam Pozdrav svim građanima Hrvatske i šire Moje ime je gospođica Sandra Pusica. Ovdje sam da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam od 150000 eura od pouzdanog zajmodavca zvanog gospođa Dora Wealth, dobio sam zajam od 2% kamate, ona daje i sve vrste kredita poput osobnih zajmova, dugoročnih zajmova, poslovnih zajam i kratkoročni zajam itd. Ako vas zanima zajam, možete se sigurno obratiti izravnom e-mailom na: dorabogatstvofinancijskoulaga@yahoo.com WhatsApp (+16014560144) Hvala vam na vašem vremenu dok čitate.

linda

13.02.2020. 11:32

KAKO DOBIM MOJI KREDIT OD OVE VELIKE TVRTKE Pozdrav dragi moji ljudi, ja sam Linda McDonald, trenutno živim u Austinu Texasu u SAD-u. Trenutno sam udovica s troje djece i zaglavila sam u financijskoj situaciji u travnju 2018. godine i trebalo mi je refinanciranje i plaćanje računa. Pokušao sam tražiti kredite raznih privatnih i korporativnih tvrtki, ali nikad s uspjehom, a većina banaka mi je odbila kredit, ne puni plijen onim tamošnjim šalterima koji ih nazivaju zajmodavcem samo-novca, svi su prijevara, sve što žele je vaše novac i dobro ih ne čujete više od mene, učinili su mi ga dvaput prije nego što sam upoznao gospodina Davida Wilsona, najzanimljiviji dio toga je da mi je zajam prebačen unutar 74 sata, pa ću vam savjetovati da kontaktirate gospodina Davida ako zanima vas zajam i sigurni ste da ga možete vratiti na vrijeme, možete mu se obratiti e-poštom ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Nema kreditne provjere, nema cosignera sa samo 2% kamatne stope i boljim planovima otplate i Ako želite kontaktirati bilo koju firmu vezano za osiguranje zajma bez osiguranja, tada se danas obratite g. Davidu Wilsonu za vaš zajam Nude sve vrste zajma koje nude Kratkoročni zajam (5_10 godina) Dugoročni zajam (20_40) Zajam za medijski termin (10_20) Oni nude zajam poput Zajam za dom ............., Poslovni zajam ........ Dug kredita ....... Studentski zajam .........., Zajam za pokretanje posla Poslovni zajam ......., kredit tvrtke .............. itd E-pošta .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Kada je riječ o financijskoj krizi i zajmu, onda je financijski zajam David Wilson pravo mjesto, molim vas, recite mu da sam vam gospođa Linda McDonald usmjerio sreću ....

Broj komentara: 5

Prikazani od 5. do 1.

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*