Advent u Beču 2019 - Vodič kroz božićne sajmove

17.10.2018.

Od sredine studenog do Božića, najljepši trgovi Beča pretvaraju se u čarobne božićne sajmove. Miris božićnih kolača i kuhanog vina širi se gradom, obasjanim šarenim svjetlima tisuća lampica. Ulicama odzvanjaju smijeh, žamor, glazba, zvončići i topot konja koji vuku prekrasne kočije i stvaraju dojam nekih drugih vremena.Na bečkim adventskim sajmovima svatko će pronaći nešto za sebe, a njihova bogata ponuda i inovativnost razglog zašto se mnogi svake godine vraćaju i vraćaju i vraćaju u - Beč!

Donosimo vam popis bečkih adventskih sajmova uz kratki opis onoga što na njima možete vidjeti i doživjeti.

BEČKI BOŽIĆNI SVIJET (trg i park ispred Gradske Vijećnice – Rathausplatz)
 
Advent u Becu - Gradska vijecnica
 
I ove godine glavni i najveći bečki božićni sajam donosi brojne novosti: visoki nasvođeni prolaz obasjan svijećama uvodi posjetitelje na trg ispred Gradske vijećnice. Na više od 150 štandova nude se božićni pokloni, ukrasi za božićna drvca, rukotvorine, kuharske slastice, slatkiši i topli napitci. Novo osvjetljenje bit će postavljeno na stabla u parku ispred Vijećnice, a po prvi puta, posjetitelji će moći klizati na dva velika klizališta postavljena u parku. Tu su i čudesne skulpture s temom božićnih priča za djecu. U restoranu Gradske vijećnice, za djecu će biti organizirane radionice izrade kolača, rukotvorina te pisanja pisama Djedu Božićnjaku.

BOŽIĆNO SELO NA TRGU MARIJE TEREZIJE (Maria-Theresien-Platz)
 
Advent u Becu - Maria-Theresien-Platz
 
Nedaleko od glavnog sajma, ispred Gradske vijećnice, smjestilo se Božićno selo na Trgu Marije Terezije (Maria-Theresien-Platz). Na preko 70 štandova nudit će se tradicionalne rukotvorine i originalni pokloni. Zborovi i glazbeni sastavi pjesmom će uljepšati atmosferu adventa.

BOŽIĆNO SELO ISPRED PALAČE BELVEDERE (Prinz-Eugen-Strasse)
 
Advent u Becu - Belvedere
 
Božićni sajam ispred palače Belvedere, nudi impresivnu baroknu pozadinu. Prekrasni vrtovi idealno su mjesto za spokojan i miran božićni sajam, koji nudi elegantne rukotvorine i kulinarske delicije.

BOŽIĆNO SELO NA KAMPUSU ALTES AKH (Alserstrasse/Spitalgasse)
 
Advent u Becu - kampus Altes Akh
 
Tu je i romantično Božićno selo na studentskom kampusu (Altes AKH) koje postaje mjesto susreta mlađe generacije, prvenstveno studenata. Dječji vlakić i starinski vrtuljak, učinit će ovaj sajam također poželjnim obiteljskim mjestom.

STARI BEČKI BOŽIĆNI SAJAM (Freyung)
 
Advent u Becu - Altwiener Markt
 
Stari bečki božićni sajam na Freyungu, posvećen je tradiciji. Prvi božićni sajam održan je na istom mjestu 1772. godine, a danas je ovo mjesto na kojem možete kupiti staklene i keramičke ukrase te tradicionalne jaslice. Svečana adventska glazba odzvanja trgom od 16 sati. Vrhunske rukotvorine možete kupiti i nekoliko koraka dalje, na adventskom sajmu Am Hof.

KULTURNI BOŽIĆNI SAJAM ISPRED PALAČE SCHÖNBRUNN
 
Advent u Becu - Shoenbrunn
 
Sajam ispred dvorca Schönbrunn nudi romantiku ispred imperijalne kulise, čime se stvara neponovljiva atmosfera adventa. Ovdje također imate prilike kupiti tradicionalne rukotvorine, ručno rađene božićne ukrase, a niti na ovom mjestu neće izostati božićni koncerti i bogat program namjenjen djeci.

UMJETNIČKI ADVENT NA KARLOVOM TRGU (Karlsplatz)
 
Advent u Becu - Karlsplatz
 
Umjetnički advent očekuje vas na Karlovom trgu (Karlsplatz). Uz program za najmlađe, ovdje ćete pronaći umjetničke instalacije, radionice i zanimljive ukrase, dok će atmosferu podgrijavati live nastupi različitih bendova.

BOŽIĆNI SAJAM NA SPITTELBERGU (Spittelberggasse, Schrankgasse, Gutenberggasse)
 
Advent u Becu - Spittelberg
 
Štandovi s proizvodima brojnih umjetnika dočekat će vas i u uličicama božićnog sajma na Spittelbergu, koji nudi i pregršt originalnih kulinarskih poklona. Na ovom mjestu pronaći ćete i božićnu poštu iz koje možete poslati pismo ili razglednicu s orginalnom Spittelberg markicom.

ZIMSKI SAJAM U PRATERU (Reisenradplatz)
 
Advent u Becu - Prater
 
Ako tražite zabavu, Zimski sajam na Reisenradplatzu u Prateru je mjesto koje morate posjetiti. Zabavne vožnje za djecu te bogati glazbeni program čine atmosferu adventa pod 'velikim kotačem' neodoljivim.

BOŽIĆNI SAJAM ISPRED KATEDRALE SV. STJEPANA (Stephansplatz)
 
Advent u Becu - Stephansplatz
 
Božićni sajam na Stephansplatzu fokusira se na tradiciju. Ovdje možete kupiti visoko kvalitetne proizvode iz cijele Austrije.
 
Kako bi se lakše orijentirali na ulicama Beča te vam olakšali pronalazak adventskih sajmova, koji se odvijaju na različitim lokacijama u gradu, kreirali smo mapu koja će vam, nadamo se, u tome pomoći.
[Kliknite na sliku za uvećani prikaz]
 
Advent u Becu - Lokacije bozicnih sajmova

 
Turistička agencija Fantasia Travel i ove godine Vam nudi nezaboravni doživljaj Adventa u Beču i to u jednodnevnim i dvodnevnim aranžmanima. Ako ste upravo Beč odabrali kao destinaciju koju ćete posjetiti za Advent 2019., bacite oko na našu ponudu:
Advent u Beču (2 dana): 7. - 8. 12., 14. - 15. 12. i 21. - 22. 12. 2019. - Polazak iz Rijeke: http://www.fantasiatravel.hr/advent-u-becu-2-dana-iz-rijeke.aspx
Advent u Beču (1 dan): 21. 12. 2019. - Polazak iz Rijeke: http://www.fantasiatravel.hr/jednodnevni-advent-u-becu-iz-rijeke.aspx

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*